Jag är trött, och hungrig. Jobbade som sagt inatt, sov mellan 8 och 12. Haft medarbetarsamtal med chefen och p-möte på det. Nu är jag hemma, ska städa men konstig nog så har jag ingen lust alls!

Den senaste tiden har jag känt en odör av rökelse i mitt trapphus, rökelse är en av de värsta dofterna jag vet tror jag.
Något jag också har uppmärksammat är att det låter som om en av mina grannar tänder och släcker lampan ett flertal gånger varje gång denne går in i ett rum. Lite intressant med tvångstankar, F har en granne som lider av det, eller jag tror mest det är människor runt omkring som lider om jag ska vara ärlig. På tal om tvångstankar så kan ni knäppa på tvåan nu om ni inte har nåt bättre för er, spännande program om just detta.

"Glöm ej bort att älska varandra
Svensk dokumentär från 2008. I centrum för filmen står Pia, en färgstark, kärleksfull mamma med diagnosen tvångssyndrom (OCD). Sedan hon förlorade ett barn i slutet av graviditeten har hon utvecklat som sin stora livsuppgift att skydda familjen mot smuts och bakterier. Trots terapeutiska behandlingar och extrem medicinering har Pia inte lyckats bli symptomfri. Dokumentär av Pias son Jesper Gunnarsson."

Idag har jag gjort något som säkert får er (de som känner mig) att tappa hakan. Jag har nämligen köpt mig en KJOL. Jag kan inte minnas när jag ägde en kjol senast, eller jo det var en grå ganska lång kjol som jag hade på min morfars begravning hösten 1998. Den här kjolen är svart och slutar precis ovanför knät, till den ska jag ha ett par mörkgrå tjocka strumpbyxor och mina dojjor som jag köpte på fastlandet, så på Lördagnatt lär jag nog kunna skådas på stan för er som vill fotografera den unika händelsen!
Annars hittade jag en julklapp idag, letade faktiskt inte så hemskt noga eftersom jag var i större behov av just en kjol, kjol eller jeans av en icke vid modell är ett måste till mina nya skor. Misstänker att denna outfit även får hänga med till dopet den femtonde.
Oj vad klockan går, jag blev inte ledig idag för jag ska börja jobba om 20 minuter, det innebär dock att jag blir ledig imorn sånär som på medarbetarsamtal med chefen och ett 2-timmars APT.  Sen ska det städas imorn också. Tio över midnatt kommer gästerna och jag ska eskortera dem till mitt hem så jag har tills dess på mig från det att jag masat mig upp imorn. 
 
Tack

Idag är jag ledig, har hunnit läsa tidningen och ska snart gå hem till mitt hem och duscha. Och tvätta håret, gudars vad skönt det ska bli att tvätta håret, jag vårdar mitt hår så gott jag kan men att inte få tvätta det så ofta som jag egentligen skulle vilja är ibland en pina. Så nu vet ni det!

När jag duschat kommer Jenny över, vi ska ta en kaffe och sen dra ner på city, jag ska bland annat försöka hitta ett par julklappar. Än sålänge är jag bara klar med en, på Lördag är det första November, det går fort nu. Gillar att vara ute i tid, många år har jag sprungit runt dagen innan julafton för att handla nästan alla klappar.

MMS

Mina älsklingar är trötta efter kvällsmaten.

Hotellet vi bodde på i tisdagsnatt var urmysigt. Men de hade gnissliga handdukar och jag TÅL INTE  det. Jag sitter här just nu iförd handduk, den gnisslar också. Jag dör!

Snart kommer F hit, vi ska äta mat, kyckling blir det. Nu ska jag klä på mig, gillar inte att äta mat naken.
Ja, nu är vi hemma igen. Grynet säger att hon har saknat mig. Vi kom hem för snart ett dygn sedan men jag har inte orkat packa upp datorn, det är skönt att vara utan den ibland. Ikväll har jag jobbat och imorn ska jag upp i gryningen och jobba igen, skönt att man får en timmes extra sömn inatt!

Jag vill flytta tillbaka, Gotland är för jäkla trist. Hu. Något häftigt måste hända i mitt liv snart.

Nu ska jag göra något så häftigt som att gå och sussa.

MMS

näst längst upp sitter vi och jag vill nästan skita i brallan av svindel..

..Tändstickor. Jag ser för taskig ut!! Jag kan knappt hålla ögonen öppna, för lite sömn! Mindre än sex timmar sedan natten till söndag. Tur F ska köra och inte jag idag, jag ska sooova.. Imorn kan jag köra, kanske.
Nu måste jag hälla i mig lite fil.
Puss och hej

MMS

Ser ut som något katten släpat in...Som man brukar säga. Jag råkade trampa på något som liknade råttans njure.

.. Ja, eftersom det varit lite snack om gamla människor här så kan jag lika gärna fortsätta dela med mig av mina teorier.
Äldre människor med hemtjänst till exempel, damerna har hjälp med städ för att de städat hela sitt liv och är trötta och utarbetade. Männen för att de inte vet hur man gör eftersom de haft en fru hemma som skött de sysslorna. Eller?!

Ett roligt scenario som utspelade sig på Willys i Visby för ett tag sedan..
En äldre dam var och handlade med sin man, hon ville så gärna titta in i de gångar hon inte egentligen hade något att plocka ifrån. Mannen gick och drog i kundvagnen för att damen inte skulle ha någon chans att vika av. "Håll dig till notan" "Håll dig till notan" Sa han upprepade gånger. Stackars lilla tant.

Trots att jag började köa fem i nio så har jag inte kommit längre än såhär. Bottenskrapet kvar till mig då.

Nu vill jag sova!


 

WHAT?!Jag har jobbat inatt, direkt efter jobbet så rafsade jag ihop min tvätt och rände bort till tvättstugan för att boka och slänga i ett par maskiner. Allt för att hålla mig vaken tills nu, nu släpps nämligen biljetterna. Metallica-biljetterna. Jag väntar med spänning.

Som det är just nu så har jag väl ingen att gå med direkt, men tror absolut inte att det ska bli några problem att hitta konsertpolare.

Nu är jag så trött så jag skulle kunna dö, nästan.
I Fredagskväll låg jag och vred mig i sängen utan att kunna somna i halvvaket tillstånd "drömde" jag om hur min farmor låg på sjukhus och jag var där och hälsade på. Tänkte berätta för F vad jag drömt för något sa mig att de skulle ske, han hade precis somnat så jag lät bli.
I Lördags efter jobbet åkte jag hem till Ingela och Erling (Mina ställföreträdande föräldrar) en sväng, Erling berättade då att Farmor låg på SJUKHUS, hon opererades i söndags. Jag tänkte att jag skulle slå en signal till henne ikväll för att höra hur hon mår. Förmodligen kommer hon inte att komma hem på ett tag utan lär säkert behöva vistas på korttidsboende eller liknande innan. Min lilla söta Farmor, hennes sänka låg tydligen på 300.

Nu är sidan uppdaterad igen, enjoy.

Se bland annat:

Jag fick som sagt en tid hos tandläkaren idag, jag åkte dit, hade ont, var spänd och hade gått igenom min klagovisa in i minsta detalj. Jag satte mig i väntrummet och väntade....och väntade... en efter en ropades in men inte jag. Efter en stund satt jag ensam kvar och en vitklädd kvinna tittade ut och ropade ett namn, men inte mitt inte, jag berättade då att jag minsann skulle varit inne för över tjugo minuter sedan. Hon bad då att få återkomma, och det gjorde hon, med beskedet att jag var bokad NÄSTA MÅNDAG samma tid, då ville jag nästan grina, berättade för henne hur jag hade ringt under morgonen och bokat tiden akut. Kvinnan bad att få återkomma på nytt och efter fem minuter ropades jag in med en ursäkt om att något visst hade blivit fel. Hårda Sarah satte sig i tandläkarstolen med tårar i ögonen efter över en veckas intensiv smärta och strul när man sedan väl var på plats, tandläkaren trodde såklart direkt att jag hade tandläkarskräck :) Jag förklarade mitt ärende och fick en bedövningsspruta direkt, diagnosen var infektion kring visdomstanden som spridit sig ner i halsen, feber hade jag också, hon berättade även att det fanns en risk att det spred sig ner mot hjärtat om man inte sökte hjälp i tid, tänk om jag hade fått vänta tills NÄSTA Måndag då, då hade den där tanten på bokningen fått pröjsa min begravning. Jag blev iordninggjord i truten och fick både en tiodagars kur antibiotika samt en hög värktabletter utskrivna. Nu mår jag ungefär som en prinsessa. (Självklart har jag ännu ont, men ingenting mot hur det var tidigare idag.)
B
edövningen släppte inte förrän vid 18-tiden. Då hade jag arbetat i 2h och man känner sig ju ruskigt snygg med halva ansiktet bortdomnat.

Typ såhär gick jag omkring och trodde att jag såg ut i ett antal timmar.
Nästa vecka sticker vi till fastlandet. Tiden går fort nu. Tre nätter blir det innan vi åker hem igen. Ska boka båtbiljetten nu. Förresten har jag några hundra innestående vid Destination Gotland för en outnyttjat båtbiljett jag köpt och betalat i samband med Greklandsresan.
Herregud, det är bara tre månader sedan vi kom hem därifrån, det känns som ett år.

Helgen 31/10-2/11 Får jag besök här i min lilla bunker, Faster med familj kommer hit och bor här, då tänker jag bo hemma hos F. Fyra sängplatser ska jag försöka få ihop, wish me luck!

Min lägenhet har nog blivit 30% ljusare nu i samband med att höstlöven fallit. Det är skönt det, snart kan jag se över till grannen mittemot. Måste inhandla en kikare.

Klockan 12.50 fick jag tid hos käftis. Nu ska jag duscha och raka mina lurviga ben.
Igår arbetade jag med en kvinna, under rasten kom det på tal, det där med att folk alltid tror att jag är mycket yngre än vad jag egentligen är, senare på kvällen under en fikarast i personalrummet tog hon upp detta med mig
"Förut sa du att folk brukade tro att du var yngre än du är, hur gammal är du då?
 Du ser ju faktiskt inte ut att vara mer än 14-15 år"
F J O R T O N - F E M T O N  ÅR? TACK ska du ha, själv ser du ut som 75 sa jag, inte, men jag hade god lust.
Nu tänker jag såhär, kul för F att ha en flickvän som ser ut att vara nästan 20 år yngre än honom.
Om 10-15 år lär jag väl vara glad om jag fortfarande ser ut att vara ungefär tio år yngre än vad jag egentligen är, men nu är det faktiskt inte så himla skoj.

Dags för bebisen att gå och lägga sig, upp i gryningen och jaga tandläkare.
(Jag vet, jag tjatar om min onda trut, förhoppningsvis ska det bli stopp på det nu)
Detta blir nog mitt sista blogginlägg någonsin. Jag är nämligen sjuk, inte bara sjuk utan DÖDSsjuk. Det är visdomstanden som spökar, den har spökat under flera års tid trots att den inte ens börjat växa ut förrän nu nyligen. Nu är jag svullen och varm i halva ansiktet samt har svinont när jag sväljer. Jag kommer kvävas till döds. Kommer ni ihåg Emils piga Lina? när hon fick tandvärk och kinden blir runt som en boll, ungefär så ser jag ut ikväll. Ni som har haft öroninflammation och halsfluss, det känns ungefär som en kombination, plus värk i tandköttet, som en liten bonus då.
På sjukvårdsrådgivningens hemsida kan man läsa:
"I allvarliga fall då infektionen spridits till svalget kan man bli inlagd på sjukhus för observation under något dygn." Sen dör du, står det inte sen men det kan man nog kanske göra.

Ska plåga mig igenom morgondagen i ett alvedon-rus. På måndag morgon får någon annan snällt ta mitt arbetspass, för då SKA jag till tandläkaren och bli ruinerad.

Ps. Skänk gärna en slant. Ds
Längesen jag gick upp 8 en ledig förmiddag, har hunnit boka tvättid, dricka kaffe, äta en banan och sätta på mig träningskläderna. Nu ska jag borsta tänderna, sen kommer nog lille Linn och möter mig här. Hon var lite krasslig men valde att gå ändå, hoppas det är det rätta. Ett träningspass piggar ju oftast upp.

Idag klockan tio släpper de biljetter till AC/DC och då sitter jag och flåsar på en spinninggcykel..!!?
Kl 14 ska jag vara i Slite och jobba. så 11-13 blir det PANIKtvätta två maskiner, bland annat arbetskläder som jag ska bära idag.


Inatt har jag pratat mycket i sömnen säger F, när jag tänker efter så har jag faktiskt drömt en himla massa. Sjuka drömmar like always.

Puss på er!

Men. Kid Rock's "All summer long" får mig att vilja kräkas, videon får mig att  vilja kräkas ännu mer. Vilken TÖNTIG låt!
Meningslösa texter är en annan sak som får mig att skämmas halvt ihjäl, den första jag kommer att tänka på just nu är det där Just Dance-låten med Lady Gaga.. "I lost my phone...phone...oh oh oh", "Da da doo doo duh duh..." Blablabla. Många av dagens "hits" kräver inte ens en bra sångröst.

Tur att människor har olika musiksmak. Annars vore det lite trist.

Nu ska jag städa i mitt hem, får både lunchgäster och middagsgäster idag.


Den här gillar jag, grym tjej.
"And you wake up in the morning and your head feels twice the size "
Så har jag känt de senaste dagarna, inte pga. bakfylla, pga. tandvärk. På Måndag ringer jag till käftis. (Jag lever ännu med förhoppningen att det ska bli bättre och att jag kan få lägga mina pengar på nåt lite roligare än ett tandläkarbesök)

Jag har erfarenheter av att äldre människor är hemskt snåla mot sig själva, mot andra är de ofta väldigt givmilda.

Höjden av snålhet får nog min kära Farfar stå för, går handtaget på kökskniven sönder så ska det lagas med en bit ståltråd, kaffekopp det använder man samma hela dagen och oftast flera dagar i sträck. Och varför spola på toaletten om man "bara" har pinkat däri? osv osv. När farmor vann på Bingolotto för ett par år sedan så bestämde hon sig för att köpa en ny fåtölj till tv-rummet, det satte farfar stopp för, för den hon har duger ju några år till. Men barn och barnbarn de skäms bort, ja herregud vad mycket man har fått av dem i sina dagar, det är så man borde skämmas. Jag har världens bästa Farmor och Farfar och fast vi egentligen inte ens är släkt påriktigt så har de alltid behandlat mig som ett av barnbarnen.

Varför måste folk stå i balkongdörren och röka med kroppen inne och halva nyllet och ena näven utanför? Jag fattar inte grejen, röken lär ju inte direkt hålla sig ute. Jag tycker det känns jävligt trashigt iallafall, jag är inte alls fördomsfull.

F har inte bara en granne som står ute och hostar hela tiden, han har även en granne som röker så ibland kan man vakna och känna den underbara doften av cancerpinne i lägenheten. Men det värsta av allt är nog att det numera bor en hund i huset som skäller hela morgnarna. Detta har börjat nu så det måste vara en nyinflyttad hundstackare.

Ny har Grynet släppt sig, det luktar vidrigt.

Gud vad mycket onödiga program det sänds på televisionen nuförtiden. Det var bättre förr, förr såg man fram emot helgens "fångarna på fortet" och "det kommer mera". Barnprogrammen var bättre förr.
Jag har aldrig någonsin genomlidit ett helt avsnitt av tv3´s "singing bee", det jag sett är iallafall allt annat än bra. Har ni sett tjejerna som står på små podier och dansar för publiken? Pinsamt!! Jag sitter hemma i tv-soffan och skäms. Kul att vara den som sitter precis framför podiet, se ett par sprattlande ben hela programmet igenom. Nej hu, det var bättre förr.

Nu ska jag duscha, sen sticka och hämta "le firmabil" och åka för att utföra dagens arbete.

Igår gick jag och Jenny till affären och handlade bakismat, ingen av oss var bakfulla men det låtsades vi inte om. Vi gick dit iförda mjukisbrallor och var mycket tjusiga. Jag köpte även några trisslotter som jag inte vann ett endaste dugg på. När ska jag få miljonvinsten?
Sen hade jag en mycket trevlig dag med Jenny och även Carro som tittade upp efter att vi ätit mat. Mycket tjejsnack blev det. Hos Jenny blev jag kvar till kvällen, då åkte jag och F till Terra Nova för att hämta min bil och lämna lite prylar hemma hos Carola. Sen vidare hem hit för matlagning. Ingenting ville dock som jag ville och jag hann både få skitlågt blodsocker och hjärtklappning, skära mig på fingret, tappa diverse matvaror i golvet och slå sönder en tallrik full med mat. Sen när jag skulle använda gladpack till några kvarvarande tortillabröd så fick jag använda flera meter innan jag lyckades täcka dem, jag hatar ibland gladpack, det borde inte få heta gladpack.

Frågor som kom upp under gårdagen:
Skulle du kunna tänka dig att leva ihop med en människa som är gynekolog och tänder på tjejer?

Finns det tjejer som efter lång tid ihop med sina killar inte vågar släppa sig i närheten av honom eller göra nummer två på toan när han är hemma? Hur mår isåfall dessa tjejer?

Jag själv skulle aldrig vilja ha en pojkvän som är gynekolog. Jag skulle heller aldrig kunna leva ihop med någon utan att kunna känna mig bekväm nog att fisa när han är i närheten. Man måste ju för tusan kunna vara sig själv, och ALLA, hör och häpna, fiser ju.Jag undrar hur många timmar i veckan jag spenderar till sängs utan att kunna somna, fast jag vill och försöker. Jag vänder och vrider mig. Jag hatar det. Råkar jag somna någon minut framför tv´n på kvällen så kan halva natten vara förstörd.

Inatt drömde jag om min vän Cici på fastlandet, jag drömde att jag var i hennes föräldrars nya hem där även hennes syskon med respektive bodde. En av Cicis bröders flickvän sov i badrummet, helkaklat vitt badrum med en stor fin säng och en massa levande ljus. Jag tyckte det var jobbigt att hon låg därinne när jag behövde gå på toaletten.

Idag är jag trött, i vanlig ordning. Var nerförbi jobbet för en timma sedan och skrev nya schemat.
Jag mår illa också.
Två dagar ledigt, i rad. Det ska bli så himla skönt, imorgon får jag dock ingen sovmorgon. Ska träna på morgonen. Morgonpassen är verkligen de bästa.
Jag jobbar på årsarbetstid och just nu ligger jag 33 timmar minus, hur bra tror ni det känns? Ungefär som en öm böld i röven som aldrig vill försvinna. Det vidrigaste är att jag måste ta av mina redan så få lediga dagar för att komma ifatt. 33 timmar är ju nästan en hel arbetsvecka. Jag dör!
Kanske skulle man gå ner i arbetstid, men heltid är ju det man helst vill ha, för att klara sig bra rent ekonomiskt iallafall.
Gode Gud, ge mig en vinst på Lotto.

Nu ska jag byta om och gå till jobbet, trodde jag jobbade till 21 men tji fick jag, 21.30 slutar dagens arbetspass.
Måste skriva nya schemat innan måndag. Får se om jag kan pussla ihop nåt.
Min katt har alla möjliga olika sorters knep när hon är ute och vill komma in. Är vädringsfönstret öppet i sovrummet så sitter hon därutanför och SKRIKER, är det tillräckligt öppet för att hon ska kunna klämma in en tass så gör hon det, eftersom jag alltid haft en blomkruka just där så brukar det skvätta jord omkring halva sovrummet. Nu har jag dock flyttat på den eftersom det blev lite jobbigt att behöva städa där vareviga dag. Ibland har hon även hoppat in den vägen, fråga mig inte hur hon lyckas ta sig in genom en så smal liten glipa, men det fixar hon tydligen galant.
Det vanligaste knepet hon har är dock att ställa sig på bakbenen och titta in genom vardagsrumsdörren och skrika och vifta med framtassarna. Ibland verkar det som om hon tror att det går att hoppa in genom glasrutan. Korkade katt. Snart fyller hon två år, då ska hon få något fint.


Nej jag klipper typ aldrig gräsmattan. Man måste ringa kvartersvärden och be om en nyckel och det är jobbigt, för då måste man ju ringa under kontorstid och de tiderna får jag aldrig för mig att klippa gräset.
En gång fick jag Olivia att klippa gräset, med en sax. Jag är en bra moster!
Jag har en bild på min dator, bilden föreställer en vän till mig som sitter bredvid en känd man och just när bilden tas så pussar de varandra på munnen. Kändisen är bara 27 år äldre än henne och skulle alltså lika gärna kunna vara hennes far. Jag vet inte om mannen är gift och har barn, det vore nästan lite extra kul för isåfall fick man nog extra mycket pröjs av kvällspressen. Nu är bilden dock något år gammal, så värdet kanske har sjunkit en gnutta.
Vill någon buda på bilden? Sätt igång bara.
Ikväll tänkte jag gå och lägga mig tidigt. Det blev inte så, eftersom huvudvärken gick över efter en powernap på soffan blev jag överlycklig och rusade hem till Jenny och drack kaffe. Hos Jenny blev jag kvar tills för ungefär en timme sedan. Nu har jag precis läst ikapp alla bloggar och sorterat lite bland bilderna på datorn, jag har just nu över 7GB foton, säkert ett par hundra man kan slänga bort. Jag har sällan tålamod att gå igenom alla så varje gång jag gör ett tappert försök så blir det bara halvdant. "Dant" är förövrigt ett ganska roligt ord, back in the old days sa jag ofta saker som "Så DANT det kan bli" på bred östgötska när någon fadäs inträffat (Haha FADÄS, vilket ord) Och på bred östgötska skulle man nog nästan kunna stava "Dant": "Doant". Dialekter är så härligt. Här är en av mina absolut favoritdialekter. Sången är min favorit i dansbandsgenren och jag hatar egentligen dansband.

Idag har jag arbetat på norra Gotland, och alla vet väl hur bra jag hittar på NORRA Gotland? (Eh, förmodligen inte men det lät bra) Jag har väl åkt uppåt någon gång när jag varit påväg till Fårö eller så, så jag kände mig jädrans vilsen. Men jag fick gjort det jag skulle göra.

Nu ska jag nog se om jag kan hitta några roliga gamla bilder. Mycket roligt finns det men jag tror inte att de roligaste bilderna bör publiceras här. Finns en risk att folk börjar hata mig då.
Avbokade just kvällens träningspass. Jag har haft ont i huvudet sedan igårkväll, sjukt. Förr fick jag ofta migränliknande attacker men sedan jag började träna och sova gott om nätterna så har jag sluppit det. Träning botar dock inte en befintlig skallvärk, synd tycker jag.

Nu ska jag duscha, med fintvålen.