Sex laxar i en laxask

0kommentarer

Vi har ätit lax här hemma två dagar i rad. Receptet hittade jag på lite själv utifrån vad vi hade hemma. Eftersom vi båda tyckte att den blev väldigt god så vill jag dela med mig av receptet. Såsen går även att äta kall om man vill och maten var mycket godare ikväll än igår då den var nylagad.

Som vanligt får ni gärna skriva en rad om/när ni provat receptet.

Lax med grönt täcke, 4 portioner

4st Laxfiléer
1 liten burk creme bonjour gräslök
2dl creme fraiche
0,5-1dl mjölk
En halv påse frusen hackad spenat (Findus)
En halv, hackad, rödlök


Salt, peppar och pressad citron efter behag (jag hade både vitpeppar och svartpeppar).

Ställ ugnen på 200° C.
Lägg dina tinade laxfiléer i en ungsfast form, krydda dem lite och ställ in i ugnen i ca 5-10 minuter . Tina spenaten och blanda ihop med creme bonjour, mjölk och creme fraiche, rör ner löken och krydda efter behag. Ta ut laxen och häll på såsen och grädda tills laxen är färdig (ytterligare 5-10 minuter).

Servera med valfritt tillbehör. Vi åt kolhydratsnålt och kokade upp lite färsk blomkål och broccoli som vi åt till.

Kommentera

Publiceras ej