Kajpsoppa

0kommentarer

Jag lovade ju ett recept på kajpsoppa.
 
Har efter en del sökande på nätet insett att det finns hur många varianter som helst. Det finns soppor med ägg, soppor med curry, soppor med potatis och soppor med morötter.



Här är dock min favorit - den med potatis.

Kajpsoppa

5 potatisar
1 l vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta
3-4 dl kajp
3 dl kaffegrädde
Lite vetemjöl att reda med.
Salt
Vitpeppar

Skär potatisen i tärningar och hacka vitlöken, fräs tillsammans med en klick smör i en kastrull. Häll på vatten och lägg i buljongtärningarna.
Låt koka tills potatisen nästan är lagom mjuk.
Tillsätt grädden (men spara lite till redningen) och kajp.
Vispa ihop lite av grädden med några matskedar mjöl (3-4st) och häll i tills soppan fått den konsistens du vill ha.
Koka upp, salta och peppra efter behag och servera med något gott bröd. Kanske "mitt" knäckebröd?!

Personligen så gillar jag att ha i ganska mycket vitpeppar.
 
Soppan är alltid godast dagen efter!

Kommentera

Publiceras ej