Amerikanska muffins

0kommentarer


Den senaste veckan har jag bakat tre plåtar med amerikanska muffins. De är superlätta att göra och dessutom så är de mycket godare än "vanliga" muffins (enligt mig).
Jag tänkte bjuda er på receptet.

Amerikanska muffins med blåbär

4 dl vetemjöl
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
3,5 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja (Neutral olja, jag har använt både matolja och rapsolja och det har fungerat kanon)
Blåbär

Rör ihop alla torra ingredienser i en skål. Vispa sedan mjölk, ägg och olja i en annan skål för hand i ett par minuter. Häll sedan ner i mjölblandningen och rör till en jämn smet. Häll i muffinsformar (viktigt att det är de större, lite hårdare formarna eftersom smeten blir för tung för vanliga muffinsformar). Formarna ska fyllas till ca 2/3 för att bli sådär stora och maffiga som man gärna vill ha dem. Peta ner några blåbär i varje form och grädda i mitten av ugnen på 175°C i ca 20-25 minuter.


Om jag gör chokladmuffins så brukar jag halvera mängden vaniljsocker, tillsätta 1dl kakao i mjölblandningen och peta ner lite chokladbitar och minimarshmallows i formarna. Superlyxigt!


Idag har jag haft några söta tjejer på fika. Vi satt länge på balkongen och drack kaffe och mumsade muffins. Riktigt skönt, för det har ju nästan varit sommar ute idag!
När tjejerna åkt hem så åkte jag, F och Angus till Gustavsvik och gick en sväng vid stranden. En heldag ute kan man säga. Vi är mycket nöjda med dagen och Angus fick till och med bada lite.

Kommentera

Publiceras ej